Brownie m chilli

Er det en ting som står fast ved navnet Jenny Eliassen i venneflokken min så er det sjokolade. Jeg elsker sjokolade og har nesten ingen begrensning på det. Jeg spiser mye mindre sjokolade nå enn hva jeg gjorde før men jeg elsker fortsatt sjokolade. Om det er ren melkesjokolade, sjokolade is, sjokolademelk eller sjokoladekake. Min favoritt kake er brownies, og når jeg kom over denne oppskriften testet jeg den med engang, og det ble en av mine all time favoritt kaker. Derfor tenkte jeg å dele oppskriften med dere i dag, denne kaka er super enkel, og veldig lett å justere seg etter i forhold til mengde. Jeg digger den (!!!) Jeg har brukt en sjokolade med 70% kakao, og chili som jeg ikke klarer å spise til vanlig men som jeg  ha i denne kaka! 

Du trenger: 

♥ 2.5dl sukker

♥ 2dl kako

♥ 10 litt store skjer med smør 

♥ 1ts vaniljesukker

♥ 1 klype salt

♥ 2 egg

♥ 1.5 dl hvetemel

♥ 1 plate kokesjokolade (min favoritt i denne kaka er chilli) 

♥ 1 stor neve valnøtter (valgfritt) 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 160 grader og gjør klar en ildfast form med bakepapir. Smelt smøret i et vannbad. Tilsett sukker og kakao og rør sammen til en masse. Ta gryten av platen og ha i et og et egg av gangen mens du rører rundt. Ha så i salt, vaniljesukker og mel, litt av gangen, og rør til alt er en fin masse. Ha i valnøtter til slutt, om du ønsker det. Hell halvparten av røren i formen. Legg deretter på sjokoladeplaten, og smør den andre halvdelen av røra over. Stek nederst i ovnen i ca 30-40 minutter, til kaken er fast på toppen, men flytende inni. Dette sjekker du ved å stikke en spisepinne eller lignende inn i kaken. Avkjøl, og skjær kaken i ruter.

Denne oppskriften passer perfekt til 8 litt over medium store biter. OG kaka er like god varm som kald. Grunnen til at jeg liker chilli i denne kaka er at det er en utrolig god kontrast til kakaoen. Når kaka er kald vil du ha et stivnet tynt lag med sjokolade midt i, og når den er varm flyter sjokolade og blander seg med resten av kaka, noe som også er veldig godt!(men kan bli litt klinete da, heh) 

Send meg gjerne en snap (eliassenx2) eller legg igjen en kommentar om dere prøver dere på denne kaka 🙂 

Bon appetit  ♥ 
 

Årets kuleste russ er…

Turbanruss..

Jeg har for lengst fått på meg russebuksa, men har faktisk ikke kommet meg på en eneste fest enda #gira og #klikkapårt mhm.. Jeg fikk lillesøster til å tagge ned hele benet mitt med random mønster, og ellers har jeg snart gitt ut over halvparten av russekortene mine selvom vi enda ikke er i mai? Jeg gleder meg også enormt mye til å ga med “vanlig” bukse fordi russedressen begynner å bli litt stor, etterhvert som jeg har brukt den. Jeg har ellers fått på noen få strykemerker som er internt og betyr noe for meg. Ryggen er allerede fyllt opp med skrift fra folk som er en del av meg. I dag vandret jeg rundt med turban og russebukse og hvor herlig er ikke det? At en russebukse og en turban kan blandes? At jeg kan lære bort tradisjonen om russekort og russeknuter samtidig som jeg lærer nye ting av andre? fantastisk. mennesker vi er utrolige sånn egentlig. 
 

#Turbandagen

“På mange måter er turbanen litt som en krone. En krone som alle har rett til å gå med uansett hvem du er eller hva du jobber med. Det innebærer å elske alle, oppføre seg solidarisk, være ærlig, ydmyk og generelt awesome. Dessuten er det jo helt å konge å få gå med krone hver dag da, syntes du ikke?”

Dette er introduksjonen til arrangementet på facebook. Og akkurat dette er verdier jeg står for og derfor har det vært et stort ønske å besøke Turbandagen i Oslo, men jeg har ikke hatt mulighet tidligere år. Derfor når både jeg og Andrea hadde tid denne lørdagen var det egentlig ikke noe spørsmål om vi skulle ta en dag i Oslo eller ikke.  Vi er alle forskjellige og unike, og det er fantastisk at vi kan hylle dette ved å ta imot kultur og tradisjoner fra andre. En kommentar på facebook skriver “turbanen som vekker fordommer, usikkerhet, rasisme og undring” OG ja, den vekker alt dette fordi mange er usikre. Selvom vi bor i Norge og de fleste er ganske åpne, har vi mange som også ikke er det. Derfor synes jeg dette opplegget med en turbandag, som viser fram mat, musikk og ikke minst en haug av mennesker som har alle mulige ulike nasjonaliteter er så utrolig bra. Dette er et av de oppleggene jeg har vært med på som føltes rolig, det var masse mennesker og mye kø men ingen stressa situasjon overhodet. Det var bare store smil, gode samtaler, informasjon på kryss av nasjonaliteter, og et samhold som gjorde at vi alle som var i Spikersuppa i dag følte vi var ett. 

Så tusen takk Oslo, og alle mennesker som møtte opp med smil og eventyrlyst i dag, det var en glede og stå i kø med dere