julegavetips?

Flere har etterlyst disse bildene fordi jeg skrev om de når jeg og søsknene mine tok de, for snart to år siden?!?! Så jeg tenkte jeg kunne dele noen av de med dere nå, som et lite julegavetips. Det var nettopp det vi brukte det til, julegave.  Hvert år er det rett og slett en lang samtale i søskenflokken om hva vi skal gi mamma og pappa.  Vi er alle tre glad i å se på bilder fra da vi var små og det ble både koselig samtidig som vi “jobbet” med ideen vår. Vi hadde mange bilder vi ville “remake” men flere vi så på som litt umulig når vi hadde litt dårlig tid og flere av bildene ble vanskelig. Det å gå sammen om å ta bilder, finne rekvisitter, kostymer osv var utrolig gøy å samarbeide om. Vi lo også mye når vi skulle ta bildene ettersom det er nærmest umulig å få alle ansiktsutrykkene riktig osv. På julekvelden var alle bildene printet ut, og pakket inn hver for seg. Det første bildet ga derfor ikke så mye mening, men når flere og flere bilder dukket opp ble det mye latter og også minner. Vi avsluttet med et bildet av mamma og pappa som vi synes var veldig morsomt der vi skrev på “nå er det deres tur til å remake dette bildet”, da ble det mye latter. Hahah, denne gaven passer kanskje perfekt for de som er glade i å være litt kreative og tenke. f.eks, Andrea har en bukse og ikke en jakke rundt seg på det ene bildet, for å skape en likhet. Vi synes dette var veldig morsomt, vi tok flere bilder enn det jeg har lagt ut nå. Veldig sosialt og lage (vi dro f.eks også inn mormor til det ene bildet), og det ble mye mye latter underveis men også når pakken ble åpnet.

Har du gjort noe lignende før?

JennyEliassen♥ 

 

Svar på noen spørsmål

Hvordan blir man kjent med deg? Du virker som en utrolig herlig jente, og som en så god venninne! <3
Tusen takk for det. Jeg håper og tror jeg er en venninne som vennene mine vet stiller opp. Uansett.  Den letteste måten å bli kjent med meg er garantert sosiale medier haha. Generelt er jeg veldig glad i å prate, jeg er i overkant interessert i mennesker og at vi alle har våre egne historier, våre egne kofferter med både negativ og positiv bagasje. Jeg er en person som har mange rundt meg, ofte. Samtidig har jeg mine nærmeste veldig nærme og det er få som slipper inn i den nærmeste sirkelen. Den prøver jeg å holde veldig enkel, for min egen del. Jeg har de beste vennene jeg kan ha. Og det handler ikke bare om de jeg ser hver dag, men også de jeg har fra barneskolen eller ungdomsskolen som jeg plutselig kan ta spontane møter med eller ha lange samtaler med. Jeg er utrolig glad i sosiale medier og synes det er fantastisk fordi jeg har så mange jeg snakker med konstant via nettet. Folk jeg ikke har møtt men som jeg deler uendelig mye felles interesser med.  Men hvordan man blir en person jeg ser på som venn er jo en hel annen sak. Det handler om mye mer. Ettersom jeg er så glad i å snakke er det mest viktige egentlig at personen jeg snakker med også kan snakke. For selv om jeg er glad i å snakke er jeg like glad i å lytte. De personene som man kan snakke, snakke og snakke med, det er favorittene mine. De som man bare klaffer med av helt merkelige grunner. At man kan diskutere gullfisker og at man hadde tre stykker når man var liten eller snakke om at ullgensere er en magisk oppfinnelse fordi.. Det er de beste menneskene. Jeg er en person som hele tiden hører jeg har følelsene på utsiden, jeg viser veldig godt hva jeg tenker. Og når du som person plutselig skjønner at tankene mine som vises på utsiden ikke er det jeg egentlig tenker, når du skjønner at selv om jeg hopper rundt og er en sprettball av energi, “høy på livet” osv. Når du skjønner at jeg egentlig er møkk sliten, lei og har mest lyst til å skrike og banne. Først når du ser de følelsene jeg har på innsiden da er du kjent med meg. Og hvordan du ender opp der er egentlig ganske tilfeldig. Om du er en random person fra internettet, en jeg før gikk på skole med, en jeg nå går på skole med, om det klaffer og tilfeldighetene er der så blir du også kjent med meg. Jeg er ikke sjenert på noen måte, ser du meg si hei. Vil du stille meg spørsmål eller trenger noen å snakke med, send en melding. Jeg mener det.

Hva er favoritt filmen din?

Jeg reiser alene” (norsk film fra 2011) kan jeg fortsatt se uten å synes den er kjedelig i det hele tatt. ELSKER humoren og alle de små replikkene. “Saving Mr. Banks” (fra 2013) er også sett flere ganger enn jeg har telling på. Den filmen knuser hjertet mitt, samtidig som den gjør meg så uendelig glad. Hver gang jeg ser den er som første gang og jeg elsker det. Gråter like mye, ler like mye og synger like mye.

Hvem inspirerer deg?

Oi, ehm. Samfunnet? Omgivelsene? Om jeg skal dra fram enkelt personer er jeg usikker på om du mener kjente personer, eller folk som er inspirerende i mitt liv, som du muligens ikke vet om? For å gjøre det lettest for meg selv så velger jeg å dra fram en person jeg er veldig glad i. Enda jeg aldri har møtt henne. Hun er en stor inspirasjon for meg. Det har hun vært så lenge jeg husker, jeg elsker måten hun uttrykker seg selv på. Alt hun forteller, alt hun klarer å formidle i enkle bilder eller videoer av vinden i trærne. Jeg snakker selvfølgelig om fine @Tallullah(på instagram), eller Christine som hun også heter. Jeg fant henne på Instagram for flere år siden. Hun ble så viktig og hun ble en skikkelig stor inspirasjon. Når hun giftet seg Bombanderte (med stor B) jeg, Jon olav med bilder og meldinger om hvor fasinert jeg var over bryllupet. Jeg digga det! Det var så ekte, det var så Christine. Jeg ble venn med henne på facebook og jeg har vært heldig å få følge hun gjennom masse oppturer og noen nedturer. Nå står hun midt oppi en stor nedtur og jeg kjenner at alt jeg vil er å klemme, le og vise henne hvor viktig hun er. For meg men også for mange mange andre. Hun skriver de fineste og ærligste tekstene jeg har lest på bloggen sin – https://cphbound.com/ . Ta en titt. Les. Føl. Se.

Snakker du noe med Gjermund og Jon Olav? Ingen tvil om at de var viktige personer for deg.

De er viktige personer for meg!  Begge to er bra gutter som jeg er veldig glad i. Jeg har kontakt med begge to men trenger ikke å utdype det noe mer på bloggen føler jeg? Jeg skjønner jo at dere spørr, ettersom de begge var veldig sentrale i mitt liv i en lengre periode. Jeg er ikke uvenn med noen av de, på ingen måte. Trenger de meg er jeg der for de, og det vet de, håper jeg.

Har du øyeblikk hvor du tenker “hva faen holder jeg på med” eller liknende. Det virker som du har kontroll hele tiden.

åh, jeg har overhodet ikke kontroll.  Vet ikke om det da er positivt eller negativt at det virker sånn. Jeg har nok ganske klare mål og drømmer men jeg har overhodet ikke kontroll. Og jeg liker det. Jeg lever i en tro på at ting som skjer, skjer for en grunn. Personer jeg møter, møter jeg fordi det er meningen at jeg skal møte de. Kanskje jeg ikke skal forstå hvorfor eller hvordan hele tiden. Jeg lover deg, det går ikke en dag uten at jeg stopper opp og tenker “hva faen holder jeg på med” eller “hvorfor gjør jeg dette” eller “Hvorfor sa jeg det”. Ting skjer. Tror ikke det er meningen vi skal ha kontroll, selv om det hadde vært utrolig deilig innimellom 😉

Kan du lage en top ti liste med sanger atm?

Ja, ehm jeg hører på mye forskjellig musikk, men dette er sanger jeg tar meg selv å komme tilbake til. Ikke nødvendigvis i den rekkefølgen jeg skrev de opp, men det er ti sanger fra meg.

  1. Paraply ~ Monty (eeeeelsker cover låter)
  2. We are one ~  Child 4 Child (den er så søt, og jeg blir rett og slett inspirert)
  3. Du mein det som en trøst ~ Kråkesølv (trenger ingen forklaring altså <3)
  4. Bailar – Radio edit ~ Deorro, Elvis Crespo (hahah, våkner skikkelig av denne)
  5. Est – ce que tu m´aimes? ~ Maître Gims (fransken og melodien. likern godt)
  6. Medicine ~ Daughter  (fordi den er rett å slett pen!)
  7. Ukedager ~ Turab (bare fordi den gjør meg sabla glad. Og går ikke lei.)
  8. Orkesteret ~ Sigvart Dagsland (joa, jeg bare liker måten sangen er bygd opp på)
  9. Little Dancer ~ Leroy Sanchez ( ♥ ♥ ♥ )
  10. Värdelösa människa ~ Sebastian Krantz ( Volum på topp, når jeg hater verden)

Er øyenbryna dine naturlige?

 Ja. De er det. Aldri nappa eller farga eller noen ting.

Hva var de greiene du var med på via skolen hvor du la ut bildet av på instagram etterpå? Du forklarte et på bildet men så har du sletta bildet.

Jo, klassen min var med på ett opplegg i samarbeid med NRC ? Norwegian Refugee Council. Det var utrolig lærerikt og spennende ettersom det er noe jeg gjerne kunne tenke meg å jobbe med senere.  Jeg fikk god kontakt med han jeg la ut bildet av, David. Han er fra Sri Lanka og det var rett og slett bare en utrolig koselig fyr. Vi snakka mye og snakker mye nå også. Han er ute i felten og han kommer fra en del av verden som jeg er utrolig interessert i. Samtidig som vi har mange felles interesser. Og en humor som vi begge er like stolte over. Han har blitt ganske viktig for meg og jeg gleder meg til å se han igjen et sted ute i verden om ikke alt for lenge.  Sjekk ut NRC på facebook, de jobber med utrolig mange bra ting og flere ?glemte? katastrofer rundt i verden som absolutt burde få litt oppmerksomhet. Alt er ikke alltid sånn media ønsker å fremstille ting, derfor er det kanskje enda mer viktig i dagens samfunn å søke videre i kildene og bruke tid på å selv ta vurderinger og oppdage. Vi kan ikke hjelpe hele verden men vi kan garantert gjøre noe, vi kan uansett ikke få gjort noe om vi ikke vet om over halvparten ? Så sjekk ut.

Hva er din favoritt sosiale medier app?

Jeg elsker (elsker!!) snapchat. Jeg har blitt veldig flink det siste året til å ha noen dager eller mange sammenhengende timer hvor jeg legger bort telefonen. Rett og slett fordi jeg blir stressa og ukonsentrert av og hele tiden skulle være tilgjengelig. Også er det faktisk gøy å møte mennesker og se verden uten at det er gjennom kamerat på telefonen. Men jeg er veldig glad i snapchat. Der kan jeg ta bilder, jeg har kontakt med alle jeg trenger. Og kan også sende meldinger eller bilder i chat om det er noe. Flere ganger det siste året har jeg sletta facebook appen, instagram har gått flere ganger og det er egt bare snapchat som overlever hos meg avogtil. I helger/ ferier er det bare snapchat eller vanlig gammeldags tekst melding som funker, til stor frustrasjon for mange av venna hahha.

Snapchat forever. Ikke nødvendigvis fordi jeg snakker med så fryktelig mange hele tiden osv men fordi det er lett og samtidig noe alle i verden kan ha. (Noe som også er ett pluss fordi vennene mine er overalt på denne lille kloden.)

Du kan følge meg på snapchat på “eliassenx2”

Om dere har flere spørsmål så er det bare å stille, så svarer jeg fortløpende i kommentarfeltet ellet i eget innlegg. 

JennyEliassen♥ 

 

_

you are braver, braver than you think. you are smarter, smarter than you know. you are stronger, stronger than you seem. and you’ve got places still to go. not a war, a war you chose to wage. but you´ll have earned, earned each battle scar. there are warriors and angels, be the warrior you are.